header

Stay Away Krav Maga voor vrouwen

Zelfverdediging voor vrouwen, het succesvolle programma "Stay Away" van de IKMF leert vrouwen zichzelf te verdedigen tegen specifieke situaties – met en zonder geweld – waar vrouwen tegenwoordig steeds vaker mee te maken krijgen.

De basis voor deze cursus zelfverdediging werd gelegd in Israel. De IKMF (Internationale Krav Maga Federatie) werd hiervoor benaderd vanwege een serieverkrachter die actief was in Tel Aviv. Voor het Stay Away programma werden Krav Maga technieken gecombineerd met wereldwijde ervaringen uit weerbaarheidstraining, psychologie en gedragswetenschap. Het resultaat is een meerdaagse zelfverdedigingscursus waarbij deelnemers in korte tijd op een eenvoudige en doeltreffende manier weerbaar worden gemaakt.

Waarom is zelfverdediging voor vrouwen belangrijk?

De maatschappij verandert snel. Als vrouw krijg je steeds vaker te maken met andere vormen van “geweld”. Je kunt hierbij denken aan intimidatie, manipulatie, seksueel georiënteerde vormen van belagen, handtastelijkheden, opmerkingen en het constant opzoeken van grenzen door mannen. Geef je je grenzen niet aan en kom je niet op voor je eigen waardigheid? Dan krijg je tegenwoordig steeds vaker te maken met bovenstaande problemen. Leren hoe je hiermee om gaat is daarom echt een ‘must’ . Onze basisregel: Een opdringerige kerel moet je behandelen als een 5 jarige. Een duidelijk “NEE” in combinatie met een overtuigende houding en blik kan vaak al genoeg zijn. Het geeft duidelijk jouw grens aan. Luisteren ze dan nog niet? Dan hebben we andere oplossingen om dit type man te ‘motiveren’ te stoppen met zijn gedrag…

Deelname voor het introductieseminar op vrijdag 1 februari van 19:00 uur tot 21:30 uur bedraagt € 10,00. Hiervoor krijg je gedurende 2,5 uur een unieke training waar je in de praktijk ook gelijk iets aan hebt. Vul onderstaand formulier in om je aan te melden.

Bedankt voor uw gegevens.

Er zal zo snel mogelijk contact met u worden opgenomen.

Wat leer je tijdens de cursus?

In het Stay Away programma van de IKMF leer je niet alleen technieken om jezelf te verdedigen tegen agressie van mannelijke aanvallers, je leert ook hoe je kunt voorkomen dat een dergelijke situatie ontstaat. Je hebt hiervoor geen vechtsport achtergrond of de conditie van een sporter nodig.

De volgende thema’s worden behandeld:

  • Communicatie tussen vrouwen en mannen
  • Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag (assertiviteit en intuïtie)
  • Hoe te handelen bij een aanval (houding en gedrag)
  • Effectieve zelfverdedigingstechnieken op basis van Krav Maga principes.

Alles wordt op basis van scenario’s stap voor stap uitgelegd en geoefend. We werken er naar toe om wat je hebt geleerd ook onder stress bij een mannelijke aanvaller te kunnen toepassen. Je brengt het geleerde aan het eind dus letterlijk in praktijk!

Een korte impressie

Bekijk hier een video om een beeld te krijgen van het Stay Away programma van de IKMF.

Waar en wanneer is de cursus?

Op vrijdagavond 1 februari om 19:00 uur geven we een introductieseminar van 2,5 uur waarin de basis van het Stay Away programma wordt geleerd. Je krijgt hierdoor een goed beeld van wat het programma inhoudt. En je leert gelijk de instructeur(s) kennen.

Ben je na het introductieseminar overtuigd dat dit jou kan helpen om je zelfvertrouwen en weerbaarheid te verhogen? Dan kun je je gelijk inschrijven voor de rest van het Stay Away programma.

De lessen zijn elke vrijdagavond van 8 februari tot en met 29 maart. De lessen beginnen om 19:00 uur en duren 1,5 uur.

De cursus wordt gegeven in de Dudok Arena in Hilversum. Het gebouw ligt naast station Hilversum Sportpark, parkeren voor de deur is gratis.

Wat heb je nodig voor de training?

  • Om mee te kunnen doen heb je het volgende nodig:
  • Comfortabele sportkleding
  • Schone zaalschoenen (geen zwarte / afgevende zolen)
  • Een flesje water (of twee)
  • Eventueel een handdoekje
  • Indien gewenst: een kleine snack (banaan, muesli reep etc.)

Zijn er medische beperkingen? Neem dan op voorhand even contact op. We kunnen dan bepalen of deze belemmerend zijn voor deelname.