header

Stay Away Krav Maga voor vrouwen

Zelfverdediging voor vrouwen, het succesvolle programma "Stay Away" van de IKMF leert vrouwen zichzelf te verdedigen tegen specifieke situaties – met en zonder geweld – waar vrouwen tegenwoordig steeds vaker mee te maken krijgen.

De basis voor deze cursus zelfverdediging werd gelegd in Israel. De IKMF (Internationale Krav Maga Federatie) werd hiervoor benaderd vanwege een serieverkrachter die actief was in Tel Aviv. Voor het Stay Away programma werden Krav Maga technieken gecombineerd met wereldwijde ervaringen uit weerbaarheidstraining, psychologie en gedragswetenschap. Het resultaat is een meerdaagse zelfverdedigingscursus waarbij deelnemers in korte tijd op een eenvoudige en doeltreffende manier weerbaar worden gemaakt.

Waarom is zelfverdediging voor vrouwen belangrijk?

De maatschappij verandert snel. Als vrouw krijg je steeds vaker te maken met andere vormen van “geweld”. Je kunt hierbij denken aan intimidatie, manipulatie, seksueel georiënteerde vormen van belagen, handtastelijkheden, opmerkingen en het constant opzoeken van grenzen door mannen. Geef je je grenzen niet aan en kom je niet op voor je eigen waardigheid? Dan krijg je tegenwoordig steeds vaker te maken met bovenstaande problemen. Leren hoe je hiermee om gaat is daarom echt een ‘must’ . Onze basisregel: Een opdringerige kerel moet je behandelen als een 5 jarige. Een duidelijk “NEE” in combinatie met een overtuigende houding en blik kan vaak al genoeg zijn. Het geeft duidelijk jouw grens aan. Luisteren ze dan nog niet? Dan hebben we andere oplossingen om dit type man te ‘motiveren’ te stoppen met zijn gedrag…

Wat leer je tijdens de cursus?

In het Stay Away programma van de IKMF leer je niet alleen technieken om jezelf te verdedigen tegen agressie van mannelijke aanvallers, je leert ook hoe je kunt voorkomen dat een dergelijke situatie ontstaat. Je hebt hiervoor geen vechtsport achtergrond of de conditie van een sporter nodig.

De volgende thema’s worden behandeld:

 • Communicatie tussen vrouwen en mannen
 • Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag (assertiviteit en intuïtie)
 • Hoe te handelen bij een aanval (houding en gedrag)
 • Effectieve zelfverdedigingstechnieken op basis van Krav Maga principes.

Alles wordt op basis van scenario’s stap voor stap uitgelegd en geoefend. We werken er naar toe om wat je hebt geleerd ook onder stress bij een mannelijke aanvaller te kunnen toepassen. Je brengt het geleerde aan het eind dus letterlijk in praktijk!

Een korte impressie

Bekijk hier een video om een beeld te krijgen van het Stay Away programma van de IKMF.

Waar en wanneer is de cursus?

 

Op dit moment is de cursus al gestart. Houd de website in de gaten voor nieuwe data. 

De cursus vindt plaats op de volgende data:

 • 20 en 27 sept
 • 4,11 en 18 okt
 • 1,8 en 15 nov

Wat heb je nodig voor de training?

 • Om mee te kunnen doen heb je het volgende nodig:
 • Comfortabele sportkleding
 • Schone zaalschoenen (geen zwarte / afgevende zolen)
 • Een flesje water (of twee)
 • Eventueel een handdoekje
 • Indien gewenst: een kleine snack (banaan, muesli reep etc.)

Zijn er medische beperkingen? Neem dan op voorhand even contact op. We kunnen dan bepalen of deze belemmerend zijn voor deelname.