header

Krav Maga wat is het?

Wereldwijd staat Krav Maga ('contact-gevecht') bekend als het meest realistische zelfverdedigingssysteem. In meer dan 60 landen wordt het gebruikt door defensie en justitie. 

Krav Maga kent, in tegenstelling tot (vecht)sporten, geen wedstrijden, scheidsrechters en regels. Wel hebben we natuurlijk te maken met de regels van de wet, vooral met het proportionaliteitsbeginsel.

‘Krav Maga’ zijn de Hebreeuwse woorden voor ‘gevecht’ en ‘contact'. Oftewel: “contactgevecht”, een vorm van zelfverdediging die op zeer korte afstand plaatsvindt.

Waar veel vechtsporten dateren van lang geleden, is Krav Maga een jong systeem, waarin de technieken zijn ontwikkeld om om te gaan met de agressie in de huidige maatschappij. 

Rooster Volwassenen

Maandag

  • 18:30 - 19:30 uur Krav Maga Beginners
  • 19:30 - 20:30 uur Krav Maga Gevorderden

Woensdag

  • 18:30 - 19:30 uur Krav Maga Beginners
  • 19:30 - 20:30 uur Krav Maga Gevorderden

Donderdag

  • 18:30 - 19:30 uur Krav Maga Alle levels
  • 19:30 - 20:30 uur Fight Class

Een Krav Maga les bestaat uit preventie, mentale en fysieke training en heeft een perfecte balans tussen technische training, tactiek, conditie en de nodige spanning! Men leert zich verdedigen tegen één en meerdere aanvallers, met en zonder wapens, in elke denkbare situatie.

Wil je eens komen meetrainen?

Meld je dan aan voor een gratis proefles.

Voor deelname aan de lessen geldt een minimum leeftijd van 16 jaar.

Bedankt voor uw gegevens.

Er zal zo snel mogelijk contact met u worden opgenomen.

Wat moet u meenemen?

U kunt trainen in een trainings- of joggingsbroek een t-shirt en zaalschoenen.

Vergeet niet om iets te drinken mee te nemen en een handdoek tegen het zweten.

Krav Maga is niet mooi; het kent geen sierlijke, overbodige bewegingen en geen stijlvormen (schijngevechten). Krav Maga is een no-nonsense systeem waarbij alleen effectiviteit telt. De technieken borduren voort op natuurlijke reacties en reflexen. Je bent meteen al in staat om wat je leert toe te passen, wanneer de situatie daarom vraagt. Het is een compleet systeem. Er zijn onder andere verdedigingen tegen stoten, trappen en het op allerlei manieren worden vastgegrepen. Verder wordt gewerkt met scenario's waarin er sprake is van meerdere aanvallers en situaties met wapens zoals, messen, stokken en vuurwapens. 

Bondlidmaatschap IKMF Nederland

Als je Krav Maga beoefent bij een club, sportschool of vereniging die bij de International Krav Maga Federation Nederland (IKMF) is aangesloten en je bent 16 jaar of ouder, dien je bij aanvang tevens lid te worden van IKMF Nederland. De jaarlijkse bondscontributie bedraagt € 25,- euro per kalenderjaar. Lees meer over de voordelen, voorwaarden en inschrijfprocedure van het IKMF bondlidmaatschap op de IKMF-website.

Grondlegger Imi Lichtenfeld heeft Krav Maga oorspronkelijk ontwikkeld in een periode van gewelddadige confrontaties ten tijde van de opkomst van het nazisme. Zijn motto was: "So that one may walk in peace"

In het Israëlische defensieleger (IDF) heeft Imi het systeem verder ontwikkeld. Nog later heeft hij het ook aangepast voor burgers en vanaf de jaren negentig via de IKMF verspreid over de hele wereld.

foto1
foto2
foto3