header

IKMF International Krav Maga Federation

De International Krav Maga Federation (IKMF) is in 1996 door vooraanstaande Krav Maga-experts opgericht om het zelfverdedigingssysteem Krav Maga wereldwijd bekend te maken.

Het is de grootste Krav Maga-organisatie ter wereld en is gevestigd in Israël. De voorzitter is Avi Moyal (Master level 1). Bo van Velzen (Expert level 2) is aangesteld als Country Director van IKMF Nederland. Doordat we als school zijn aangesloten bij de International Krav Maga Federation, weten we zeker dat alle technieken up-to-date zijn en zijn aangepast aan de hedendaagse richtlijnen. 

video

"IKMF is als enige krav maga organisatie officeel partner van de Israelische overheid en verantwoordelijk voor trainingen van alle elite eenheden van politie, veiligheidsdiensten en defensie"

Inmiddels is de IKMF in 68 landen vertegenwoordigd en is de organisatie betrokken bij het wekenlijks trainen van ruim 100.000 mensen wereldwijd die om verschillende redenen de trainingen volgen. De ervaring en expertise van de IKMF op gebied van krav maga toepassingen binnen het raamwerk van de wet is uniek te noemen, zowel voor burger toepassingen als voor overheidsdiensten.

De IKMF zorgt onder meer voor:

  • Nieuwe technieken en lesmethoden, zoals Kids Krav Maga en het integreren van specifieke training, zoals bv. kettlebelltraining of een crossfit-seminar. Het kan ook voorkomen dat uit onderzoek of uit de praktijk blijkt dat een techniek anders moet. Deze wordt dan aangepast en gecommuniceerd naar alle instructeurs.
  • Opleiden, examineren en bijscholen van instructeurs. Alle Krav Maga-instructeurs in Nederland gaan regelmatig naar centrale trainingen onder leiding van leden van het Global Instructeur Team afgewisseld met high-levelled nationale instructeurs. Op die manier blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Krav Maga. Tijdens deze trainingen leggen ze ook regelmatig zelf examen af.
  • Centrale examens afnemen. De examens voor bepaalde graden worden centraal afgenomen door een Israëlische topinstructeur. Zodoende wordt gewaarborgd dat iedereen dezelfde technieken gebruikt en er niet onbedoeld varianten worden toegepast die wellicht minder effectief zijn.
  • Seminars, workshops en cursussen over de hele wereld voor particulieren, bedrijven, justitie, defensie en persoonsbeveiliging.


Meer weten over de IKMF?

Let op!

  • Ieder lid van KMH dient lid te zijn van de IKMF, indien je geen lid bent kun je geen examens doen. Controleer dit, en voorkom een teleurstelling op het moment dat je examen wilt doen, en je geen lid blijkt te zijn. 
    Hier inschrijven
  • Bij beëindiging van je lidmaatschap met Krav Maga Hilversum dien je zelf ook je lidmaatschap met de IKMF te beëindigen. 
Civilian

Op zich verschillen de technieken niet zoveel, maar wel de manier van trainen en hoe we een situatie beëindigen. Het doel van een burger is om zichzelf te kunnen verdedigen, en zo snel mogelijk weer veilig thuis te zijn.

Military

Dat krav maga bij uitstek geschikt is voor militairen zal inmiddels geen geheim meer zijn. De IKMF verzorgt wereldwijd in tientallen landen militaire trainingen en leidt militaire instructeurs op in het geven van krav maga

Law enforcement

Het succes van Krav Maga als zelfverdediging systeem bleef niet onopgemerkt. Er bleek ook vanuit de politie en veiligheidsdiensten een grote vraag te zijn naar een systeem als Krav Maga. 

Kids

Kids Krav Maga is een unieke vorm van weerbaarheidstraining voor kinderen, omdat de focus op de praktijk ligt. Deze methode is gebaseerd op jaren van wereldwijde ervaring op grote schaal en aangepast op de belevingswereld, kracht en lichaamsbouw van kinderen

VIP

VIP protection ook wel 3th party protection of close protection genoemd. Een vorm van krav maga die enigzins afwijkt van het overige krav maga en er voor de leek hetzelfde uitziet. Een van de grote verschillen is dat de aanval doorgaans niet tegen jou maar tegen iemand anders gericht is.

Women self defense

Binnen de IKMF hebben we een speciaal programma voor vrouwen genaamd "stay away". Naar aanleiding van een serieverkrachter in Tel Aviv werd de IKMF benaderd met de vraag of er een training in het leven geroepen kon worden waarmee vrouwen zich konden verweren.

IKMF op je mobiel of tablet

Sinds kort is er een IKMF app gelanceerd. Met deze app heb je een constante connectie met Krav Maga Hilversum en met de IKMF. Alle nieuws aangaande je club en de IKMF krijg je direct via een push bericht op je telefoon of tablet. Als bijvoorbeeld een les uitvalt of later wordt, je iets hebt laten liggen in de kleedkamer, een geplande leveltest, een seminar, nieuws etc krijg je via een push bericht binnen. Maar ook is er een contactenlijst van clubgenoten aanwezig, je kan navigeren naar verschillende clubs en zelf berichten plaatsen op het prikbord. De app is gratis en beschikbaar voor leden van de IKMF. Je vult je IKMF lidnummer in en je gebruikersnaam welke je krijgt van de IKMF.

IKMF App